Duurzame school

In mei 2014 zijn er op het dak van onze bovenbouwlocatie van De Kubus zestig zonnepanelen geplaatst. Sindsdien wekken wij onze eigen elektriciteit op. Wij vinden het thema duurzaamheid als school zeer belangrijk voor onze leerlingen en zijn er trots op hierin het goede voorbeeld te kunnen geven.

Dat de zonnepanelen op ons dak liggen is te danken aan een uniek pilot project waarbij onderwijs en energieopwekking aan elkaar zijn verbonden. Hierbij is intensief samengewerkt met twee partijen; Stichting PicosSol en Energiecoöperatie Zon@School.

Energiecoöperatie Zon@School
Deze wijkonderneming komt voort uit de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier. De coöperatie heeft dertig leden, voornamelijk bewoners uit het Soesterkwartier. Energiecoöperatie Zon@School  heeft de plaatsing van de panelen technisch en financieel mogelijk gemaakt met crowdfunding onder ouders en buurtbewoners. Een prachtig voorbeeld van een wijkonderneming die erin is geslaagd om duurzaamheid in het Soesterkwartier op de kaart te zetten en verschillende partijen in de wijk met elkaar te verbinden.