Wij leren poetsen met Poetsj

De Kubus doet mee het onderzoek Poetsj, een poetstraject voor kinderen van groep 3 en 4. Reden voor dit onderzoek is dat de gezondheid van het (melk)gebit de laatste jaren achteruit gaat. Er ontstaan meer gaatjes (cariës) die de tandarts moet vullen. Via dit onderzoek willen de onderzoekers kijken of het mondgezondheidsprogramma Poetsj daadwerkelijk leidt tot minder gaatjes. Natuurlijk doet De Kubus mee, want wij vinden het belangrijk dat er aandacht is voor een goede mondverzorging en een gezond gebit. Wij zijn dan ook heel blij dat heel veel leerlingen zich hebben opgegeven voor dit project.

4 tot 6 keer per jaar krijgen onze leerlingen tijdens schooltijd persoonlijke uitleg over tandenpoetsen van vakkundige mondhygiënisten (poetsjuffen). Zo krijgen ze de juiste poetsmethode aangeleerd. Als ouder mag u daar bij zijn als u wilt. Het onderzoek voldoet aan alle wettelijke en wetenschappelijke eisen en duurt in totaal 2,5 jaar. Medewerkers van GGD regio Utrecht voeren dit onderzoek uit. Oral Health & More B.V. (OHM) maakt het onderzoek mogelijk. De gemeente Amersfoort ondersteunt dit onderzoek van harte omdat het onderzoek helemaal past in het lokale gezondheidsbeleid.