Nieuws
30 november 2021
Schoolfilm

Onze school heeft een nieuwe mooie schoolfilm waar we erg trots op zijn! Voorbeeld tekst.

Lees meer
10 november 2021
Kubus doet mee aan het glazen huis!

Dit jaar komt het glazen huis naar Amersfoort. Onze school gaat ook meedoen aan deze actie! Door lege statiegeld flessen in te zamelen halen wij geld op voor het Wereld Natuur Fonds.Wij houden jullie op de hoogte van deze actie!

Lees meer
21 september 2021
Uitgelicht: De Legostudio

Binnen onze school hebben wij de legostudio. In de legostudio gaan leerlingen aan de slag met het bouwen en programmeren van lego. Zo bouwen ze robots die ook echt werken. We werken met Lego Weedoo voor de middenbouw en Lego mindstroms voor de bovenbouw.

Lees meer
30 augustus 2021
Een bijzondere start van een nieuw schooljaar

Vandaag is het nieuwe schooljaar spetterend geopend. Onder leiding van een Brassband zijn collega's, ouders en leerlingen door de wijk gelopen. Daarna werd op de onderbouwlocatie het nieuwe logo onthult en geproost op een nieuw schooljaar.

Lees meer
23 juni 2021
De Kubus vossenjacht

Woensdag 30 juni van 17:00-19:00 is het dan zover; De Kubus Vossenjacht Leerkrachten van de kubus lopen verkleed door de wijk en onze leerlingen met hun ouders/verzorgers broers en zussen gaan ze zoeken. Maandag 28 juni krijgen alle kinderen onderstaande mee naar huis:

Lees meer
4 juni 2021
Resultaat Art en Sofie (bovenbouw)

Afgelopen weken is de bovenbouw samen met Art en Sofie bezig geweest met het maken van een fantasiedier. Eerst hebben ze een fantasiedier geboetseerd en daarna van natuurlijk materiaal een huis/hut gemaakt. Afgelopen vrijdag was de tentoonstelling buiten op ons natuurlijk...

Lees meer
23 maart 2021
Ouders buiten inschrijven VO

In coronatijd gaat alles anders. De groep 8 leerkrachten ontmoeten de ouders op het plein voor een gesprek en maken samen de inschrijving voor het voortgezet onderwijs in orde. Denken in kansen en mogelijkheden!

Lees meer
17 februari 2021
Stoeplezen tijdens thuisonderwijs

Onze collega's zijn vandaag op de fiets door wind en weer gegaan om samen met de kinderen van groep 3 te stoeplezen. Samen op de stoep of bij de voordeur een stukje lezen. Een mooi initiatief om in deze tijden de kinderen toch te ontmoeten!

Lees meer
17 februari 2021
Ondersteuning noodopvang

De druk op de noodopvang op de basisscholen is hoog. Steeds meer kinderen komen tijdens de lockdown op school hun werk maken, omdat het thuis niet gaat. op onze school krijgen leerlingen ondersteuning van gepensioneerde leerkrachten.

Lees meer
17 december 2020
Kerstwens met een arreslee

Door de onverwachte totale lockdown mochten de leerlingen van KBS de Kubus vanaf woensdag 16 december niet meer naar school. Hierdoor kon het kerstfeest en kerstdiner op de school niet doorgaan. Om de kinderen in de wijk toch te ontmoeten liepen collega's onder leiding va...

Lees meer
Schrijf je in voor de nieuwsbrief