Nieuws
25 januari 2024
Uitslag inspectiebezoek

Dinsdag 23 januari stond er voor De Kubus een steekproef kwaliteitsonderzoek gepland. Wij zijn ongelooflijk trots op het resultaat: een voldoende beoordeling met een goed voor SKA2 “uitvoering en kwaliteitscultuur”. Ook

Lees meer
13 juni 2023
NEOS en Kubus slaan de handen ineen

Vanaf komend schooljaar verzorgt NEOS het cultuuronderwijs op basisschool De Kubus in het Soesterkwartier. In het kader van CmK wordt er een maatwerkprogramma ontwikkeld dat aansluit op de visie van de school. NEOS is een samenwerking aangegaan met basisschool De Kubus.

Lees meer
4 oktober 2022
Dierenjacht 4 oktober 2022

Leerkrachten van de kubus lopen als dier verkleed door de wijk en onze leerlingen met hun ouders/verzorgers broers en zussen gaan ze zoeken. Wij zouden het fijn vinden als de leerlingen zichtbaar door de wijk lopen in een kubus shirt.

Lees meer
29 september 2022
Creatieve workshops bovenbouw

Donderdagmiddag is creamiddag voor de groepen 4 t/m 8. Er worden diverse workshops georganiseerd waar kinderen uit kunnen kiezen; koken, sport, LEGO studio, proefjes en knutsel activiteiten. Wat een plezier en verbinding!

Lees meer
30 november 2021
Schoolfilm

Onze school heeft een nieuwe mooie schoolfilm waar we erg trots op zijn! Voorbeeld tekst.

Lees meer
21 september 2021
Uitgelicht: De Legostudio

Binnen onze school hebben wij de legostudio. In de legostudio gaan leerlingen aan de slag met het bouwen en programmeren van lego. Zo bouwen ze robots die ook echt werken. We werken met Lego Weedoo voor de middenbouw en Lego mindstroms voor de bovenbouw.

Lees meer
30 augustus 2021
Een bijzondere start van een nieuw schooljaar

Vandaag is het nieuwe schooljaar spetterend geopend. Onder leiding van een Brassband zijn collega's, ouders en leerlingen door de wijk gelopen. Daarna werd op de onderbouwlocatie het nieuwe logo onthult en geproost op een nieuw schooljaar.

Lees meer
17 februari 2021
Stoeplezen tijdens thuisonderwijs

Onze collega's zijn vandaag op de fiets door wind en weer gegaan om samen met de kinderen van groep 3 te stoeplezen. Samen op de stoep of bij de voordeur een stukje lezen. Een mooi initiatief om in deze tijden de kinderen toch te ontmoeten!

Lees meer
17 december 2020
Kerstwens met een arreslee

Door de onverwachte totale lockdown mochten de leerlingen van KBS de Kubus vanaf woensdag 16 december niet meer naar school. Hierdoor kon het kerstfeest en kerstdiner op de school niet doorgaan. Om de kinderen in de wijk toch te ontmoeten liepen collega's onder leiding va...

Lees meer
Schrijf je in voor de nieuwsbrief