Nieuws
13 juni 2023
NEOS en Kubus slaan de handen ineen

Vanaf komend schooljaar verzorgt NEOS het cultuuronderwijs op basisschool De Kubus in het Soesterkwartier. In het kader van CmK wordt er een maatwerkprogramma ontwikkeld dat aansluit op de visie van de school. NEOS is een samenwerking aangegaan met basisschool De Kubus.

Lees meer
4 oktober 2022
Dierenjacht 4 oktober 2022

Leerkrachten van de kubus lopen als dier verkleed door de wijk en onze leerlingen met hun ouders/verzorgers broers en zussen gaan ze zoeken. Wij zouden het fijn vinden als de leerlingen zichtbaar door de wijk lopen in een kubus shirt.

Lees meer
29 september 2022
Creatieve workshops bovenbouw

Donderdagmiddag is creamiddag voor de groepen 4 t/m 8. Er worden diverse workshops georganiseerd waar kinderen uit kunnen kiezen; koken, sport, LEGO studio, proefjes en knutsel activiteiten. Wat een plezier en verbinding!

Lees meer
27 september 2022
KPOA doet en viert

Vandaag hebben alle KPOA medewerkers, in het kader van burgerschap, vrijwilligerswerk gedaan. Zo is er geholpen op een zorgboerderij, fruit geplukt, voor dieren gezorgd en een mooi feest voor de ouderen georganiseerd.

Lees meer
30 november 2021
Schoolfilm

Onze school heeft een nieuwe mooie schoolfilm waar we erg trots op zijn! Voorbeeld tekst.

Lees meer
21 september 2021
Uitgelicht: De Legostudio

Binnen onze school hebben wij de legostudio. In de legostudio gaan leerlingen aan de slag met het bouwen en programmeren van lego. Zo bouwen ze robots die ook echt werken. We werken met Lego Weedoo voor de middenbouw en Lego mindstroms voor de bovenbouw.

Lees meer
30 augustus 2021
Een bijzondere start van een nieuw schooljaar

Vandaag is het nieuwe schooljaar spetterend geopend. Onder leiding van een Brassband zijn collega's, ouders en leerlingen door de wijk gelopen. Daarna werd op de onderbouwlocatie het nieuwe logo onthult en geproost op een nieuw schooljaar.

Lees meer
4 juni 2021
Resultaat Art en Sofie (bovenbouw)

Afgelopen weken is de bovenbouw samen met Art en Sofie bezig geweest met het maken van een fantasiedier. Eerst hebben ze een fantasiedier geboetseerd en daarna van natuurlijk materiaal een huis/hut gemaakt. Afgelopen vrijdag was de tentoonstelling buiten op ons natuurlijk...

Lees meer
23 maart 2021
Ouders buiten inschrijven VO

In coronatijd gaat alles anders. De groep 8 leerkrachten ontmoeten de ouders op het plein voor een gesprek en maken samen de inschrijving voor het voortgezet onderwijs in orde. Denken in kansen en mogelijkheden!

Lees meer
17 februari 2021
Stoeplezen tijdens thuisonderwijs

Onze collega's zijn vandaag op de fiets door wind en weer gegaan om samen met de kinderen van groep 3 te stoeplezen. Samen op de stoep of bij de voordeur een stukje lezen. Een mooi initiatief om in deze tijden de kinderen toch te ontmoeten!

Lees meer
Schrijf je in voor de nieuwsbrief