Nieuws

Kwaliteit voor ieder kind

Wie leest, leert de wereld! 

Het belang van lezen

Lezen is noodzakelijk voor leren, zeker het leren op school. Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Een goede taalbeheersing zorgt ervoor dat kinderen betrokken zijn bij wat er om hen heen gebeurt en dat zij zich beter kunnen verplaatsen in anderen.

De Bibliotheek op school

Daarom werken we als KBS De Kubus graag mee aan de Bibliotheek op school. De Bibliotheek op school is een samenwerkingsverband met de Bibliotheek Eemland. In dit project werken we aan de leesbevordering en vergroten zo de taalontwikkeling en mediawijsheid van uw kind. Leesconsulent Liesbeth Hensbroek van de Bibliotheek Eemland zorgt er samen met leesspecialist Anouk van Ginkel voor dat alle groepen van KBS De Kubus met plezier gaan lezen!

Meer informatie over het programma 'de Bibliotheek op school', kijk op: https://www.bibliotheekeemland.nl/speciaal-voor/de-bibliotheek-op-school.html

Via onderstaande link kunt u naar de aura website. Hier vindt u leuke boekentips en kunt u zien wat uw kind leest op school. https://kbsdekubus.auralibrary.nl/auraicx.aspx

Onze school

 

Het laatste nieuws

Door de onverwachte totale lockdown mochten de leerlingen van KBS de Kubus vanaf woensdag 16 december niet meer naar school. Hierdoor kon het kerstfeest en kerstdiner op de school niet doorgaan. Om de kinderen in de wijk toch te ontmoeten liepen collega's onder leiding van de kerstman met verlichte arreslee door de wijk. Bekijk hieronder de foto's en lees het artikel in het AD over deze actie.

AD artikel 'geen kerstfeest op school maar wel een mooie kerstgroet'

Schrijf je in voor de nieuwsbrief