Groene schoolpleinen

Natuur speelpleinen

De Kubus is in schooljaar 2016-2017 gestart met een werkgroep speelpleinen. Leerkrachten, ouders en kinderen werken samen om beide speelpleinen groener te maken en om te vormen tot natuurspeelpleinen. Spelend-, ontdekkend en onderzoekend leren gebeurt niet alleen binnen de muren van het klaslokaal, maar ook buiten. De huidige speelpleinen voldoen hier niet aan. Ook op de speelpleinen willen wij kinderen een uitdagende en natuurlijke speel omgeving bieden. Stap voor stap maken tegels plaats voor gras, struiken, bomen en zand. Heuveltjes om op te klimmen, tunnels en boomstammen om op te klimmen of overheen te lopen krijgen een plek op onze speelpleinen. Ook het amfitheater als voorstellingsruimte of voor het geven van een buitenles worden toegevoegd. Op beide schoolpleinen is een moestuin ingericht waar elke groep zijn eigen groente kan zaaien, kweken en oogsten.

Om de groene speelpleinen te realiseren werkt De Kubus samen met twee tuinontwerpers van : "Het Wilde Land". De komende jaren wordt op beide pleinen steeds een onderdeel van het ontwerp gerealiseerd. De realisatie wordt mede gefinancierd uit verkregen subsidies en gerealiseerd met de hulp van het team, ouders en kinderen.

Ontwerp bovenbouw

Ontwerp onderbouw