Groene schoolpleinen

Natuur speelpleinen

De Kubus is in schooljaar 2016-2017 gestart met een werkgroep speelpleinen. Leerkrachten, ouders en kinderen werken samen om beide speelpleinen groener te maken en om te vormen tot natuurspeelpleinen. Spelend-, ontdekkend en onderzoekend leren gebeurt niet alleen binnen de muren van het klaslokaal, maar ook buiten. Ook op de speelpleinen willen wij kinderen een uitdagende en natuurlijke speel omgeving bieden. Stap voor stap hebben tegels plaats voor gras, struiken, bomen en zand. Heuveltjes om op te klimmen, tunnels en boomstammen om op te klimmen of overheen te lopen hebben een plek gekregen op onze speelpleinen. Ook het amfitheater als voorstellingsruimte of voor het geven van een buitenles zijn toegevoegd. Op beide schoolpleinen is een moestuin ingericht, op de onderbouwlocatie heeft elke groep zijn eigen groente kan zaaien, kweken en oogsten.

Ontwerp bovenbouw

Ontwerp onderbouw