ICT

ICT

ICT is niet meer weg te denken binnen ons huidige onderwijs. Er wordt gebruik gemaakt van een aantal middelen, zoals een touchscreen, digibord, laptop of tablet. Een groot aantal methodes maakt gebruik van digitale ondersteuning voor de hele groep of voor het individuele kind. KPOA, de stichting waar De Kubus deel van uit maakt, heeft een uitgebreid ICT Netwerk, waarbij alle ICT coördinatoren van de scholen en de beleidsmedewerker ICT samen leren en samen werken.


Binnen KPOA kunnen scholen gebruik maken van een 60-tal ICT leskisten die gebruikt kunnen worden ter ondersteuning van ons onderwijs. Een aantal leskisten hebben betrekking op programmeren of het leren van 21e eeuwse vaardigheden, zoals het vergroten van het ruimtelijk inzicht, logisch denken, probleemoplossend denken, creativiteit en samenwerken.

De ICT coördinator van de Kubus is één dag per week vrijgeroosterd om ICT leskisten te introduceren in de groepen, leerkrachten te ondersteunen en workshops te geven aan groepen leerlingen. De ICT coördinator is mede verantwoordelijk voor het integreren van ICT vaardigheden in ons onderwijsaanbod.


  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief